The Newtones
The Newtones
Albums

terug - - - - - D EM A N N E N - - - - - home newtones - die mannen: wie zijn dat nou eigenlijk?
Bestaan de Newtones sinds 1979, het huidige trio speelt (pas) sinds 1980 samen. Op drums Hans van Rij, op basgitaar Jan van Velzen en op gitaar Nils Mekel. Alledrie de Newtones zingen achtergrond.

Jan en Nils nemen meestal van hun eigen liedjes de leadvocalen voor hun rekening en wat de covers betreft wordt de leadzang meestal ingepikt door degeen die met die cover komt aanzetten.

Bij opnames doen alle Newtones wel eens aan percussie, maar Hans toch weer veel meer. Moet er een orgelpartijtje worden opgenomen, dan is dat vaak een mooie gelegenheid voor Nils om z'n Waste of Time-roots weer eens op te halen: in de eerste helft van de jaren 80 speelde hij toetsen in 'Waste of Time' zoals de Newtones toen heetten.

Verder valt te vermelden dat Jan geen planten heeft, maar ook geen tuin. Dat Hans een tuin heeft met een vijver, waarin vissen de naam van Beatles krijgen. Waarbij volgens de laatste informatie meer Beatles in leven zijn, dan vissen van die naam. Tenminste in Hans zijn vijver.

Jan en Hans doen iets vaags in het vergader gebeuren, en zijn dan af en toe collega's. Nils heeft een broertje dood aan vergaderen, heeft wel een tuin, geen vissen en al helemaal geen collega's. De planten van Nils hebben dan theoretisch weer een lagere overlevingskans dan de gemiddelde naar Beatles genoemde vissen van Hans, maar weten in de praktijk toch vaker te overleven.

Waar bassist Jan ook gitaar speelt, zingt drummer Hans ook. Gitarist Nils kan een beetje drummen, maar alleen linkshandig. Indirect de schuld van Hans, maar niet opzettelijk.

De gezamenlijke reisafstand van Hans en Nils naar de oefenruimte is ongeveer gelijk aan de afstand die Jan in zijn eentje moet afleggen... Maar er valt zoveel meer te vertellen over de Newtones. Laten we het ze zlf vragen!

Een interview:

Hans:Tsja, John, Paul, George en Ringo....

Jan:Maar om even alle schijn weg te nemen wat die vissen betreft, wil ik toch graag even vermelden dat Hans vegetarir is. Dat we geen gezeur krijgen dat hij zijn eigen karpers, ehhh, heeft opgegeten...

Nils:Ah! Vegetarisme is populair!

Jan:Nou ja, ik wil het toch even kwijt, even de schijn wegnemen, dat mensen niet denken....

Nils:En dat mensen denken dat ik mijn planten, ehhhh opeet, daarvan wil je dan weer niet de schijn wegnemen?

Jan:Ja, weet ik veel hoe jij je planten om zeep helpt!

Nils:ehh, water geven, ehh...

Hans:Dat probleem heb ik niet zo met vissen...

Jan:Maar die vissen en die planten, daar gaat het eigenlijk niet zo om, laten we even duidelijk maken waar de Newtones nou eigenlijk voor stn, nu we toch ehh.. digitaal genterviewd worden. Want toen Rien, Hans en ik begonnen in 1979, al bij het begin, toen was eigenlijk...

Nils:Krijg ik dat nou wr te horen? We spelen nou al meer dan tien jaar met z'n drien! 1979! Rien! Het vorige millennium!! Ik zit al bijna 30 jaar in de Newtones!!

Hans:Ja, ik ben geen archeoloog, maar geschiedschrijving moet wel kloppen: rst Jan-Rien-Hans, daarn: Jan-Rien-Hans n Nils, en tensl--tte Jan-Hans en Nils.

Jan:....in 1979, al bij het begin, toen was eigenlijk...

Nils:30 jaar!!!

Jan:....IN 1979, AL BIJ HET BEGIN WAS EIGENLIJK al duidelijk dat we met Waste of Time, of eigenlijk: de Newtones toch wel rg leuke dingen zouden gaan doen..!

Hans:..... Ik denk: nou komt er een statement..?!!

Nils:Nou is dit al de tweede site waar we een intervieuw voor maken, maar echt soepel gaat het dan nog steeds niet.

Hans:Als we nou de volgende keer iets op papier zetten, of voor de verandering iets voorbereiden, dan komt er misschien iets mooiers uit. Ik ben hier op zich wel tevreden mee, maar ik denk dat echt geen hond begrijpt waar dit allemaal over gaat en..

Jan:Ja! Over de Newtones, dit gaat over de Newtones, dat lijkt mij zo duidelijk als wat. En anders zetten we hier toch gewoon een ander tekst neer. Die tekst moet toch z te veranderen zijn..

Nils:Ehh, dit is een PHP-programma'tje met vocale tekst- herkenning en ik weet zo gauw niet...

Hans:Ik zie hier dat de tekstkleur groen is. Is dat goed? Ik bedoel, als het niet meer veranderd kan worden..?

Jan:Groen? Dus deze tekst wordt groen? En de rest is allemaal wit?

Nils:Ehh, misschien..

Jan:Gren???

Nils:Oh nee, geel kan ook! Eh geloof ik...

Jan:Gl???

Nils:Nou, alleen als je 'Geel' zegt... Ehhh...

Hans:En 'blauw'??terug top home newtones L.I.G: de Live is Great CD's

webontwerp