De geschiedenis van Muziekkollektief 't Slachthuis is heel erg verweven met de geschiedenis van het Popoverleg Schiedam.

't Slachthuis huurt bijvoorbeeld al bijna 12½ jaar een ruimte van Popoverleg. Vaak zijn Slachthuis leden ook lid van Popoverleg. En andersom komt ook voor.

Samen hebben 't Slachthuis en het Popoverleg een studio in gebruik. En samen zijn er festivals georganiseerd en worden tegenwoordig de B.S.E (Bands Spelen Effe)-avonden neergezet.
De redactie komt ook in het papieren archief steeds meer verbindingen tegen. In bijvoorbeeld de stukjes in de "Schiedammofoon", rond 1980 de spreekbuis van Schiedamse bands. En ook de spreekbuis van mensen die allerlei activiteiten voor bands organiseerden.

Ook zijn er de krantjes van de verschillende edities van Popbouwwerk, het Passage festival uit die tijd, waar hoofdzakelijk lokale bands speelden. Georganiseerd door Popoverleg, vaak ondersteund door individuele Slachthuisleden. En vaak was Popbouwwerk een podium voor Slachthuisbands.

En ook hierin is te lezen dat veel mensen zowel met Popoverleg als met 't Slachthuis bezig waren.

Omdat de redactie hoofdzakelijk Slachthuis-minded is, dit is tenslotte slachthuis.net en niet popov.org, is er ook een behoorlijk gebrek aan informatie.

Vaak moet je vergaderingen, optredens, gesprekken en meningen van mensen in die tijd hebben meegemaakt, om alle plaatjes en teksten in elkaar te laten passen, zonder het tijdsbeeld, laat staan de waarheid, geweld aan te doen.

Dat het Popoverleg een plaats verdiend op deze site, is duidelijk. Hoe één en ander in het vat gaat worden gegoten, daar moet de redactie zich nog even over beraden.

Deze pagina is nog even onder constructie, dus.


Wordt vervolgd...

terug


























- home - - allmost lost - - delano - - flyer - - gastenboek - - geschiedenis - - geschiedenis-festivals -
- het archief - - leftovers - - more leftovers - - links - - nu - - unauthorized -